Cascina Ca’Rossa | Roero Le Coste | 2016 | 75cl

€41,20 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Op voorraad

Domein : Cascina Ca’Rossa
Cuvée : Roero Le Coste
Appellatie : Roero DOCG
Cépage : 100% Nebbiolo
Millesime : 2016
Serveer temperatuur: 16-18°C
Formaat : 75cl

Informatie

Het kleine wijngoed Ca Rossa omvat zo’n 13 hectare wijnstokken, waarmee ongeveer 60.000 flessen per jaar geproduceerd worden. Er wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt en de druiven worden biologisch gecertificeerd verbouwd. Het wijnhuis wordt geleid door wijnmaker Angelo Ferrio en zijn zoon Stefano. Ze worden geadviseerd door de bekende oenoloog Beppe Caviola, waarmee de laatste stand van kennis over vinificatietechnieken beschikbaar is.

Angelo Ferrio en zijn zoon Stephen deden hun eerste botteling in 1995 en sindsdien heeft de Cascina grote vooruitgang geboekt: het schakelde over naar biologische wijnbouw, kocht prestigieuze percelen zoals Audinaggio en Mompissano te Canale en breidde uit 13 hectare, renoveerde de kelder en investeerde in top-notch Slavoonse vaten. De Nebbioli van Ca’ Rossa blinken uit in hun ragfijne, zuivere en fruitgedreven finesse, ondersteund door de subtiele en soepele tannines, eigen aan de Roero-zone. En wat te zeggen over Merica, de Roero Arneis van Ca’ Rossa, welke jaarlijks de ene na de andere award wegkaapt? Ziltige en complexe Arneis, met zowaar ouderingspotentieel; het bestaat.

Ca Rossa produceert alle klassieke wijnen van de Roero: een witte Arneis, een rode Barbera en Nebbiolo, en een zoete wijn van de Brachetto. Daarnaast maakt hij een bijzondere rosé van Nebbiolo.

Beste Biologische producent van de Roero en dus top biowijn, en met goede prijsstelling!

 

 

Cascina Ca’Rossa | Roero Le Coste :

De wijn is granaatrood, typische kleur van de Nebbiolo-wijnstok.
In de neus zijn er hints van kers, pruim, framboos en violet, allemaal onderscheidende en identificerende aroma's van Nebbiolo. Vervolgens worden ook aardbei, braam, bosbes, tabak, zoethout en vanille waargenomen. Ten slotte worden ook de aroma's van cacao, kaneel en roze peper opgemerkt.
In de mond wordt proeven we zachte tannines en een merkbare frisheid.. Over het algemeen heeft de wijn een uitstekende balans en structuur tussen zoetheid en zuurgraad.

 

 

Food Pairing :

De beste gerechten om te combineren met deze Roero zijn bijzonder uitgebreide vlees- en wildgerechten. Truffelgerechten zijn ook uitstekend. Roero matched ook perfect met de smaken van oude kazen.

Reviews

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Tags

Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis levering

In Oostende & Bredene of in België vanaf € 350*

Persoonlijk advies

Toegewijd om elke klant een ongeëvenaarde service te bezorgen

Snelle levering

1 à 3 werkdagen na bestelling

Geschenken

Groot assortiment voor bedrijven en particulieren

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.